Informació Expres.cat

Xarxa d’autobusos d’altes prestacions

Les xarxes d’altes prestacions són serveis d’autobusos que es caracteritzen per la seva alta freqüència; l’ús de vehicles moderns i accessibles; velocitat comercial alta; informació en temps real, circulació per carrils segregats i una gran demanda.

Per tal de donar resposta al gran increment de la demanda de serveis de transport interurbà per autobús (des del 2001 ha crescut un 57%), la Generalitat comença la implantació d’una nova xarxa d’autobusos d’altes prestacions, que inclou les línies d’autobusos interurbans amb més demanda de cada demarcació, amb el nom d’Exprés.cat.

La xarxa Exprés.cat constarà de 43 línies que representen el 40% de la demanda, amb ocupacions mitjanes de 30 viatgers/expedició.

Línia e18 Barcelona – Sant Sadurní d’Anoia

Més freqüència de dilluns a divendres feiners excepte agost amb 3 noves connexions diàries entre Sant Sadurní i Barcelona; l’extensió fins a Sant Quintí de Mediona d’una expedició actual entre Sant Sadurní i Barcelona; i 2 noves connexions diàries entre Barcelona i Sant Sadurní. 2 noves expedicions en dissabtes, diumenges i festius: 1 en sentit Barcelona i 1 en sentit Sant Sadurní, i 8 noves expedicions al mes d’agost de dilluns a divendres: 4 en sentit Barcelona i 4 en sentit Sant Sadurní.
Velocitat comercial alta i competitiva: expedicions directes a través de l’AP-7, AP-2 i B-23 fins arribar a l’av. Diagonal de Barcelona.
Informació als usuaris en temps real mitjançant pantalles d’informació dinàmica a les principals parades de Barcelona.
Forma part del sistema tarifari integrat.
Vehicles totalment accessibles, amb servei de Wi-Fi i amb premsa gratuïta a bord.
Més intermodalitat: connexions amb serveis de transport de bus urbà, altres autobusos interurbans i Metro.
La nova línia és clarament identificable amb el símbol “e”.

La Llacuna – Mediona – Sant Quintí de Mediona – Sant Pere de Riudebitlles – Torrelavit – El Pla del Penedès – Sant Sadurní d’Anoia- Barcelona